Dumitru Angelescu GREFURI DULCI
Dumitru Angelescu - GREFURI DULCI „Fabuloasă carte scrisă de un autor minunat, deştept, înalt şi frumos, care pătrunde cu acest roman, în tagma scriitorilor celebri. Forţa cuvintelor taie ca un bisturiu, scenele şi întâmplările ies din pagini şi se transpun în real, determinându-l pe cititor să vorbească, să alerge, să râdă, ba chiar să şi plângă, ca într-o piesă de teatru, alături de personajele romanului.
Cuvântul Grefuri nu există în formă şi conţinut. În paginile DEX e trecut grep, cu pluralul grepuri. Personajul principal al poveştii este răspunzător că l-a inventat, este creaţia lui şi reprezintă ... lasă, că o să vedeţi în carte!!! Nu-mi place să explic figurile de stil presărate în roman dar corectori înverşunaţi s-au şi săltat de pe scaun să strige că, încă din titlu, s-a strecurat o greşeală. Pe aceşti cârcotaşi îi rog, politicos, să schimbe biblioteca!
Dumitru Angelescu, ăsta-s eu, jonglează cu vorbele şi te face să uiţi de toate amănuntele primitive din viaţa ta: câţi ani ai, câte kilograme în plus, cu cine se întâlneşte pe ascuns iubita sau iubitul tău, de ce e coadă la shaorma, de ce picură chiuveta etc...
Marcă banul la casierie pentru carte, dacă se poate doar pentru un singur exemplar, pentru că-mi doresc să ajungă la toată lumea, învoieşte-te de la job, fă-te comod la tine acasă sau chiar într-o altă locuinţă şi, doar dacă ai umor şi IQ-ul pus la punct, pune-te pe citit!”
(Textul de mai sus aparţine autorului cărţii, e făcut din plictiseală şi îmbrăţişează principiul că dacă nu ai grijă să te lauzi singur, nu se va înghesui nimeni să o facă!)