JOANNE HARRIS CHOCOLAT
JOANNE HARRIS - CHOCOLAT Acum un film cu Juliette Binoche şi Johnny Depp

Scriitoare britanică, născută în anul 1964 în Barnsley, mama sa fiind de origine franceză iar tatăl englez. A studiat limbi moderne şi medievale la Cambridge. Cărţile ei sunt publicate în peste 40 de ţări, câştigând multe premii britanice şi internaţionale. În anul 2004 a făcut parte din Comisia de acordare a premiilor WAITBRED şi în 2005 a premiului ORANGE.

Traducãtor: TANIA MOCHI
Când o străină exotică, Vianne Rocher, soseşte în orăşelul francez Lansquenet şi deschide o confiserie drept în faţa bisericii, părintele Reynaud o consideră o periculoasă ameninţare la adresa congregaţiei lui, mai ales că este începutul Postului Mare, peritada tradiţională a uitării de sine. Preotul o denunţă pe nouvenită ca fiind o întrupare a Păcatului Primordial şi astfel se declanşează conflictul.

"Este oare această carte cea mai bună scrisă vreodată? ... Cu adevărat excelentă ... Marea realizare a lui Harris nu constă doar în naraţiune, în cunoaşterea lumii, în umorul şi în minunatul tablou al unui orăşel rural din Franţa, ci şi în talentul ei literar"
Literary Review
"O pledoarie pentru toleranţa faţă de ceilalţi, dar şi faţă de noi înşine, amintirea faptului că a greşi este şi natural şi permis; că a-ţi plânge de milă nu este întotdeauna un lucru rău, că a testa oamenii până la distrugere nu este modul în care poţi să-i faci mai buni."
Joanne Harris