Dumitru Angelescu Fotograf de păsărică... şi altele
Dumitru Angelescu - Fotograf de păsărică... şi altele Nu ştiu unde greşesc de nu reuşesc să devin vestit?
Faimosul Dali umbla pe stradă cu un clopoţel, din care suna, să atragă atenţia asupra sa. Eu am impresia că, şi dacă aş purta la gât o talangă, tot nu s-ar vedea că reprezint un caz patologic de celebritate, cu fişa medicală în regulă.
Am mâzgălit o trilogie haioasă: Grefuri dulci, Statuia, Fotograf de păsărică... dacă parcurgi paginile acestor cărţi, viaţa ta se schimbă. Nu te mai îndrepţi spre nord ci spre sud, voi, femeile, vă maturizaţi şi nu vă măritaţi cu tâmpiţi ci cu magnaţi iubitori, iar voi bărbaţii, aflaţi din secretele textelor ce aduc în aşternut siliconatele, botoxatele dar şi fecioarele. Poţi să-ţi doreşti ceva mai mult?
Prin urmare, dacă aţi cumpăra cele trei romane, voi deveniţi mai înţelepţi în timp ce eu mi-aş strânge bani de maşină şi de-o garsonieră in centru. Sau de o vilă imensă, pe Coasta de Azur...
Ştiu că n-o să faceţi acest lucru! O să vă gândiţi, da ce mă, eu sunt vreun prost (proastă) să-i plătesc ăstuia bronzul scump delicat. Deci, n-o să-mi cumpăraţi cărţile iar eu o să rămân în ţara mea la fel de înglodat în datorii, neînţeles şi anonim. Şi ciclul de rahat al vieţii noastre împreună, continuă! Cu toate astea, vă doresc un secol vesel şi colorat!