FRANÇOISE GIROUD JENNY MARX
FRANÇOISE GIROUD - JENNY MARX
Detalii »
Traducerea: ADRIANA LICIU
Adevaraţii copii ai lui Marx sunt, evident, altundeva: printre milioanele si milioanele de barbaţi si femei care au venerat un profet al cerului pe pamânt, crezând ca vor gasi în el nu o filozofie, ci o stiinta care sa le puna la îndemâna niste legi ca lumea pentru eradicarea saraciei si a suferintelor.
În China se mai vând si astazi postere cu Marx, dar iluzia e moarta, mitul s-a spulberat, socialismul stiinţific va ramâne cea mai tragica impostura a secolului careia Jenny von Westphalen, imagine a dragostei si a loialitatii, i-a fost - de buna voie - prima victima.

INGE şi WALTER JENS DOAMNA THOMAS MANN
INGE şi WALTER JENS - DOAMNA THOMAS MANN
Detalii »
Traducãtor: SANDA MUNTEANU
Cunoscuţii germanişti Inge şi Walter Jens, autorii lucrãrii DOAMNA THOMAS MANN, pornesc de la rolul esenţial jucat de Katia Mann în viaţa şi creaţia soţului ei şi a celor şase copii ai familiei Mann.
Preluînd toate grijile şi problemele vieţii de zi cu zi, Katiei Mann îi revine funcţia crucialã de liant al unei familii mari şi dificile şi de catalizator al unei creaţii literare unice şi geniale în condiţiile turbulente ale evenimentelor istorice din secolul XX.
Inge şi Walter Jens se bazeazã în prezentarea lor pe o multitudine de documente inedite (mai ales corespondenţã) care vãd pentru prima datã lumina tiparului lãrgind şi amplificând cadrul; în felul acesta viaţa familiei Mann este proiectatã pe un fundal care primeşte amprenta unei istorii culturale a secolului XX.