Geraldine Roberts Îngerul și infamul
Geraldine Roberts - Îngerul și infamul La șaisprezece ani, Catherine Tylney Long a devenit cea mai bogată moștenitoare din Anglia și publicul își găsise ,,îngerul’’. Sclipitoare, bogată și frumoasă, Catherine, cea mai dorită tânără, era curtată de un prinț din familia regală dar, ignorând avertismentele celor apropiați aceasta s-a căsătorit din dragoste. Alegerea ei a fost încântătorul dar libertinul infam, William Wellesley Pole, nepotul ducelui de Wellington.
Zece ani mai târziu, William spulberase averea lui Catherine și cei doi au fost siliți să fugă în Franța. Catherine spera într-un nou început dar străbătând Europa , William a fost implicat într-o serie de scandaluri care au șocat opinia publică și au culminat cu un proces devenit celebru.
Povestea lui Catherine dezvăluie imaginea unei societăți aflate în pragul schimbării, într-o vreme în care atitudinea față de dragoste, căsătorie și rolul femeii se redefineau și decadența din perioada Regenței făcea loc virtuților victoriene.
Dinamică și captivantă, cuprinzând numeroase detalii, Îngerul și infamul de Geraldine Roberts este o poveste de dragoste și trădare cu numeroase răsturnări de situație până la ultima pagină.
Trad: Roxana Popescu