BRIGITTE HAMANN WINFRED WAGNER sau HITLER ŞI FESTIVALUL DE LA BAYEREUTH
BRIGITTE HAMANN - WINFRED WAGNER sau HITLER ŞI FESTIVALUL DE LA BAYEREUTH
Detalii »
Traducãtor: SANDA MUNTEANU
În această lucrare amplă, cunoscuta istoriciană Brigitte Hamann urmareşte destinele familiei lui Richard Wagner, situând în centrul atenţiei personalitatea marcantă a lui Winifred, nora compozitorului, precum şi relaţiile lui Hitler cu muzica lui Wagner, cu festivalul de la Bayreuth şi cu familia Wagner – totul proiectat pe fundalul complex şi agitat al evoluţiei Germaniei şi a Europei de la începutul secolului al XX-lea până în 1980, anul mortii lui Winifred Wagner.
O radiografie fascinantă, bazată strict pe documente, a unui secol, în acelaşi timp o continuare indirectă a lucrarii „Viena lui Hitler“, în care aceeaşi autoare reconstituise viaţa lui Hitler de la naştere pâna la Primul Război Mondial.

DUMITRU HÎNCU Schiţe pentru un tablou de epocă
DUMITRU HÎNCU - Schiţe pentru un tablou de epocă
Detalii »
SCHIŢE PENTRU UN TABLOU DE EPOCĂ privesc un răstimp ce mi se pare mai puţin cunoscut astăzi, anume perioada anilor 1930-1940, cu episoade şi actori în ipostaze nebănuite. Dar care, laolaltă, recompun în linii mari tabloul unei epoci, de la debutul şi până la evanescenţa ei.
Dumitru Hîncu

GHISLAIN DE DIESBACH Secretele Almanahului Gotha. Istoria Caselor Regale din Europa
GHISLAIN DE DIESBACH - Secretele Almanahului Gotha. Istoria Caselor Regale din Europa
Detalii »
Almanahul Gotha a fost între 1763 și 1944 ghidul de referință al înaltei nobilimi și al familiilor regale europene.
Ghislain de Diesbach, (autor al lucrării PRINȚESA BIBESCU- Ultima Orhidee), schițează cu fantezie și finețe istoria a 17 case regale, princiare și ducale care au domnit în 20 de țări europene. Biograf desăvârșit el povestește secretele, rivalitățile, grandoarea și meschinăria suveranilor și a familiil
or ilustre. Umorul se împletește cu bogăția informațiilor și cu anecdote uneori picante din viața acestor familii, oferind istoria dinastică a Bătrânului Continent.
Istorie ◆Genealogie ◆Alianțe ◆ Putere ◆ Destine
Traducere: Ana Andreescu

GHISLAIN DE DIESBACH Printesa Bibescu - Ultima orhidee
GHISLAIN DE DIESBACH - Printesa Bibescu - Ultima orhidee
Detalii »
Crescută pe treptele mai multor tronuri, Martha Bibescu devine la rândul său, una dintre reginele atemporale care îl fascinau pe Proust și îl fermecau pe Claudel.
Mereu avidă de orizonturi noi, ca și de oameni noi, cerceta totul din dorința de „a ști înaintea altora”, de a fi în același timp în inima și creierul acestei Europe, a cărei muză se credea.
În romanele ei, ca și în „Jurnalul” inedit, una dintre principalele surse ale acestei biografii, ea a știut să evoce multe figuri tragice sau pitorești, de la familia regală a României și Marii Britanii, până la ultimii Romanovi, de la Proust la Churchill, de la Gorki la Mussolini, de la Anatole France la Contesa de Noailles, trecând prin Henry de Jouvenel, Goering și Ramsay Mac Donald. Dintre contemporani, puțini sunt cei ce scapă de acuitatea privirii ei, de finețea judecății și, de vorba ei uneori înțepătoare.
Această biografie, care utilizează documente de arhivă și corespondență – încă necunoscute – reînvie un personaj și dezvăluie fețele unei epoci.
Traducerea: Constantin Popescu

GREG KING DUCESA DE WINDSOR
GREG KING - DUCESA  DE WINDSOR
Detalii »
Traducãtor: ILEANA CULCEA şi ROXANA POPESCU
Bazându-şi investigaţia pe surse inedite, mărturii, documente, memorii nepublicate până acum, reputatul istoric american Greg King prezintă pentru prima dată în mod nepărtinitor portretul ducesei de Windsor, alias Wallis Simpson figură controversată şi învăluită în mister, etichetată pe nedrept ani de-a rândul drept aventuriera malefică, oportunista perfidă, intriganta abilă şi blamată pentru abdicarea regelui englez Edward al VIII-lea.

Geraldine Roberts Îngerul și infamul
Geraldine Roberts - Îngerul și infamul
Detalii »
La șaisprezece ani, Catherine Tylney Long a devenit cea mai bogată moștenitoare din Anglia și publicul își găsise ,,îngerul’’. Sclipitoare, bogată și frumoasă, Catherine, cea mai dorită tânără, era curtată de un prinț din familia regală dar, ignorând avertismentele celor apropiați aceasta s-a căsătorit din dragoste. Alegerea ei a fost încântătorul dar libertinul infam, William Wellesley Pole, nepotul ducelui de Wellington.
Zece ani mai târziu, William spulberase averea lui Catherine și cei doi au fost siliți să fugă în Franța. Catherine spera într-un nou început dar străbătând Europa , William a fost implicat într-o serie de scandaluri care au șocat opinia publică și au culminat cu un proces devenit celebru.
Povestea lui Catherine dezvăluie imaginea unei societăți aflate în pragul schimbării, într-o vreme în care atitudinea față de dragoste, căsătorie și rolul femeii se redefineau și decadența din perioada Regenței făcea loc virtuților victoriene.
Dinamică și captivantă, cuprinzând numeroase detalii, Îngerul și infamul de Geraldine Roberts este o poveste de dragoste și trădare cu numeroase răsturnări de situație până la ultima pagină.
Trad: Roxana Popescu